Penne se sýrovou omáčkou

Sýrová omáčka na těstoviny, kterou si mohou připravit vegetariáni i masožravci. Vegetariáni pouze vynechají kuřecí maso.


3.86x
45 min

Ingredience

sůl
1 balíčekpenne
200 gkuřecí prsa

omáčka

3 lžíceolej
50 gmáslo
250 mlmléko
bazalka
40 gparmazán
50 ghladká mouka
mletý bílý pepř
zelená petrželka
500 mlsmetana na vaření
50 gtavený smetanový sýr
100 gsýr Fourme D*Ambert Cantorel
100 gsýr Burlander

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kuřecí prsní řízky, které očistíme a nakrájíme na slabé proužky. Nesolené kuřecí nudličky orestujeme na troše oleje. Když je maso hotové, přecedíme jej, abychom se zbavili přebytečného tuku a maso odložíme stranou. Ve vroucí osolené vodě si uvaříme těstoviny penne. Parmazán nastrouháme. Ve vyšším kastrolku si rozpustíme máslo (ve velikosti polévkové lžíce) a zaprášíme hladkou moukou. Vysmahneme hladkou jíšku. Je důležité, aby se nepřipálila. Jíšku rozředíme mlékem a necháme provařit na mírném ohni. Pak vlijeme smetanu na vaření. Přidáme parmazán a po rozpuštění přidáme Fourme D*Ambert Cantorel, potom sýr Burlander a nakonec tavený sýr. Omáčku necháme provařit, dokud se všechny sýry nespojí. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme mléko. Pokud je řídká, přidáme tavený sýr. Nakonec přimícháme zelenou petrželku a bazalku. Podle chuti sýrovou omáčku osolíme, mírně opepříme a vložíme orestované maso. Uvařené penne ihned podáváme s horkou sýrovou omáčkou.
user-icon

autor Malina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Penne se sýrovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena