Nejprve si připravíme kuřecí prsní řízky, které očistíme a nakrájíme na slabé proužky. Nesolené kuřecí nudličky orestujeme na troše oleje. Když je maso hotové, přecedíme jej, abychom se zbavili přebytečného tuku a maso odložíme stranou.
Ve vroucí osolené vodě si uvaříme těstoviny penne. Parmazán nastrouháme.
Ve vyšším kastrolku si rozpustíme máslo (ve velikosti polévkové lžíce) a zaprášíme hladkou moukou. Vysmahneme hladkou jíšku. Je důležité, aby se nepřipálila. Jíšku rozředíme mlékem a necháme provařit na mírném ohni. Pak vlijeme smetanu na vaření. Přidáme parmazán a po rozpuštění přidáme Fourme D*Ambert Cantorel, potom sýr Burlander a nakonec tavený sýr. Omáčku necháme provařit, dokud se všechny sýry nespojí. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme mléko. Pokud je řídká, přidáme tavený sýr. Nakonec přimícháme zelenou petrželku a bazalku. Podle chuti sýrovou omáčku osolíme, mírně opepříme a vložíme orestované maso.
Uvařené penne ihned podáváme s horkou sýrovou omáčkou.