Těstoviny promíchané s omáčkou se zeleninou a mletým masem. Recept na hlavní chod z vepřového masa a těstovin penne.
omáčka | |
---|---|
1 stroužek | česnek |
1 ks | mrkev |
1 ks | šalotka |
1 ks | řapíkatý celer |
1 ks | vepřový bok |
podle chuti | |
sůl | |
rajčata | |
rozmarýn | |
bazalka | |
oregano | |
parmazán | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
smetana | |
olivový olej | |
červené víno | |
těstoviny penne |
Kousek vepřového boku nameleme. Nakrájíme mrkev, řapíkatý celer a dvě šalotky. Do hrnce nalijeme slušnou dávku olivového oleje, vhodíme stroužek česneku nasekaný na jemno, přidáme nakrájenou zeleninu. Chvíli restujeme. Poté do hrnce vhodíme umleté vepřové maso, opepříme, osolíme. Dochutíme také rozmarýnem a oreganem. Přidáme nasekaná rajčata a zalijeme červeným vínem a kapkou smetany. Stáhneme na minimum a necháme hodinku vařit. Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny, které poté promícháme s ragú a přidáme nastrouhaný parmazán. Penne s ragú z vepřových žeber podáváme s kapkou olivového oleje a lístkem bazalky.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Pastýřský koláč s mletým masem krok za krokem
Recept na pastýřský koláč je velmi jednoduchý. Provoňte ho čerstvými bylinkami a získáte skvěle vyladěný pokrm, který si zamilujete.
8 tipů, jak připravit masové závitky
Osvědčené recepty na závitky z kuřecího, vepřového, hovězího i mletého masa. Pokud tápete nad tím, co k dnešnímu obědu, vrhněte se právě na závitky. Jsou vděčnou volbou a v lehčí verzi je stačí doplnit zeleninovým salátem. V sytější podobě podáváme s rýží, vařenými brambory nebo bramborovou a jinou zeleninovou kaší či pyréčkem.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena