Penne al tonno

Těstoviny s rajčatovým pyré a kousky tuňáka.


3.56x
20 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
1 kscibule
1-2 lžícesmetana
1 špetkabazalka
600 gpenne
3 clolivový olej
1 konzervatuňák v olivovém oleji
150 gtvrdý sýr
1 špetkamletý černý pepř
1 konzervaloupaná rajčata
1 špetkainstantní kuřecí vývar

Postup přípravy

Do osolené vroucí vody vložíme penne a vaříme je, až jsou akorát. Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Tuňáka scedíme. Olivy nasekáme najemno. Česnek oloupeme a nasekáme. Sýr nastrouháme. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a vložíme do něj cibuli, ke které po malé chvilce smažení přidáme scezeného tuňáka. Na pánvi vařečkou rozdělíme tuňáka na menší kousky, přidáme nakrájené olivy a krátce orestujeme. Následně přidáme loupaná rajčata, která taktéž vařečkou rozmělníme. Po dosažení varu přidáme koření a prolisovaný česnek. Tuňákovou omáčku zjemníme smetanou a zahustíme strouhaným sýrem. Do hotové omáčky vložíme penne a promícháme. Penne al tonno ihned podáváme.
user-icon

autor duwait

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Penne al tonno

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena