Penne al tonno

Těstoviny s rajčatovým pyré a kousky tuňáka.


3.56x
20 min

Postup přípravy

Do osolené vroucí vody vložíme penne a vaříme je, až jsou akorát.

Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Tuňáka scedíme. Olivy nasekáme najemno. Česnek oloupeme a nasekáme. Sýr nastrouháme.

Na pánvi si rozpálíme olivový olej a vložíme do něj cibuli, ke které po malé chvilce smažení přidáme scezeného tuňáka. Na pánvi vařečkou rozdělíme tuňáka na menší kousky, přidáme nakrájené olivy a krátce orestujeme. Následně přidáme loupaná rajčata, která taktéž vařečkou rozmělníme. Po dosažení varu přidáme koření a prolisovaný česnek. Tuňákovou omáčku zjemníme smetanou a zahustíme strouhaným sýrem.

Do hotové omáčky vložíme penne a promícháme. Penne al tonno ihned podáváme.
user-icon

autor duwait


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Penne al tonno

Zpět na recept