Pečený vepřový bůček

Zkuste si připravit šťavnatý vepřový bůček. Nejlepší je s dobrým kyselým zelím. Výsledek stojí za to!


3.492x
60 min
2×

Postup přípravy

Omyté a na plátky nakrájené maso posypeme kmínem a pepřem a vložíme na rozpálený olej. Zlehka opečeme nejprve z jedné, pak i z druhé strany. Osolíme, podlijeme trochou vody (maso by nemělo být ponořené) a pečeme, dokud není maso měkké. Podléváme dále podle potřeby, aby se maso nepřipékalo a vytvořila se chutná šťáva.

Připravíme si ještě jednu zálivku. V hrnku vody rozmícháme dvě lžičky bramborového škrobu, osolíme vlijeme ji k masu a promícháme s výpekem. Získáme tak ochucenou zahuštěnou šťávu a přitom ne tolik mastnou.

Vhodnou přílohou je houskový knedlík, ale i bramborový knedlík nebo "krkonošské chlupačky". Při podávání přeléváme maso se zelím a přílohu připravenou šťávou.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený vepřový bůček

Zpět na recept