Pečený vánoční čaj

Recept na výborný čaj pečený z ovoce podle chuti.


5.09x
90 min
2×

Postup přípravy

Do pečeného čaje použijeme podle chuti hrušky, jablka, pomeranče, rybíz, švestky, mandarinky, jahody, maliny nebo borůvky. Ovoce může být mražené i čerstvé. Ovoce nakrájíme na kousky. Jablka a hrušky nemusíme loupat.

Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce a cukr, přidáme rum (nemusí být), citron nakrájený na kousky, mletou skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme.

Ovocnou směs vložíme do hlubšího pekáče a dáme péct asi na 45 minut do trouby vyhřáté na 220 °C. Délka pečení záleží na typu trouby. Pečeme tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Během pečení občas promícháme.

Po upečení ještě horký pečený čaj plníme do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru nohama.

Pečený vánoční čaj si uvaříme v zimních měsících pro chuť a na zahřátí.
user-icon

autor Jana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený vánoční čaj

Zpět na recept