Pečený mořský jazyk

Směs bylinek, citronové šťávy a česneku má výtečnou chuť, neměla by však převládnout nad jemnou chutí rybího masa.


3.250x
30 min

Postup přípravy

Šalotku nakrájíme nadrobno. Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Česnek nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a odložíme.

Plátky ryby rozložíme v jedné vrstvě do zapékací mísy nebo pekáče a posypeme šalotkou. Navrch rozmístíme plátky česneku a snítky bylinek. Podle chuti osolíme a opepříme. Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem a nalijeme na rybu.

Rybu pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Maso musí být křehké. Posypeme je nastrouhanou citronovou kůrou, rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme snítkami citronového tymiánu a meduňky a ihned podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený mořský jazyk

Zpět na recept