Pečený mořský jazyk

Směs bylinek, citronové šťávy a česneku má výtečnou chuť, neměla by však převládnout nad jemnou chutí rybího masa.


3.250x
30 min

Postup přípravy

Šalotku nakrájíme nadrobno. Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Troubu předehřejeme na 180 °C. Česnek nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a odložíme. Plátky ryby rozložíme v jedné vrstvě do zapékací mísy nebo pekáče a posypeme šalotkou. Navrch rozmístíme plátky česneku a snítky bylinek. Podle chuti osolíme a opepříme. Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem a nalijeme na rybu. Rybu pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Maso musí být křehké. Posypeme je nastrouhanou citronovou kůrou, rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme snítkami citronového tymiánu a meduňky a ihned podáváme. Zdroj: Nízkotučné pokrmy , edice 100 nejlepších receptů
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečený mořský jazyk

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena