Vaření.czReceptyPečený marinovaný květák

Pečený marinovaný květák

Květák nemusí být jen smažený! Vyzkoušejte recept na předem marinované květákové růžičky, které s brambory podáváme jako hlavní chod.


4.712x
60 min

Ingredience

2 lžičkykmín
1 kskvěták
2 lžičkygrilovací koření
2-3 lžíceolivový olej
2 lžícesojová omáčka
2-3 ksjarní cibulka
1 kelímekrajčatové pyré

podle chuti

čerstvé bylinky

Postup přípravy

Velký květák omyjeme a rozdělíme na menší růžičky. Květák vsypeme do velké mísy a připravíme si marinádu, kterou vymícháme z rajčatového pyré, oleje, sojové omáčky, kmínu, grilovacího koření a nasekaných čerstvých bylinek. Květák promícháme s marinádou a necháme přes noc odležet. Druhý den květák přendáme i s marinádou na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka (cca 40 minut). Občas promícháme a ke konci přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku i s natí. Pečený marinovaný květák rozdělíme na talíře a podáváme jej jako vegetariánský hlavní chod s libovolnou bramborovou přílohou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený marinovaný květák

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena