Pečený králík s vepřovým bůčkem

Máte rádi králičí maso? Naložte si porce (hřbet, žebra či stehna) a pak upečte spolu s vepřovým bůčkem!


3.2182x
120 min
1×

Postup přípravy

Porce králíka dobře očistíme, odblaníme a omyjeme. Maso prošpikujeme stroužky česneku a narovnáme ho do pekáčku. Posypeme kořením na králičí maso, drceným kmínem a solí. Přidáme plátky vepřového bůčku. Vše posypeme na kolečka pokrájenou cibulí, zalijeme olejem a přiklopíme pokličkou. Necháme uležet do druhého dne.

Při pečení maso občas obrátíme, přidáme kousek ztuženého tuku a podle potřeby podlijeme vodou. Pečeme do doby, než je králičí maso měkké - podle stáří a velikosti králíka i dvě hodiny.

Asi půl hodiny před dopečením masa si uvaříme zelí, brambory a připravíme bramborovou kaši.

Pečeného králíka s vepřovým bůčkem podáváme se zelím a bramborovou kaší.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený králík s vepřovým bůčkem

Zpět na recept