Pečený čaj z letního ovoce

Směs letního ovoce a koření upečená do lahodného čaje.


4.634x
90 min
1×

Postup přípravy

Jablka i hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Višně i třešně vypeckujeme, rybíz "stáhneme" ze stonků a maliny trháme bez lístků. Jahody zbavíme korunek a větší kusy rozpůlíme. Pomeranč dobře očistíme a nakrájíme na plátky. Veškeré opláchnuté ovoce si odměříme, nasypeme do pekáče s vyšším okrajem a posypeme cukrem. Promícháme a do rohů vložíme koření.

Sladké ovoce vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 minut na 200 °C (plyn stupeň 7). Během pečení ovoce promícháme.

Po hodině pečení necháme čaj 10 minut chladnout, vyndáme koření i pomeranč. Přilijeme rum i jahodový likér a promícháme. Pečený čaj z letního ovoce ihned naplníme do nahřátých sklenic, zavíčkujeme a otočíme. Necháme vystydnout.

1 hrnek = 250 ml


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený čaj z letního ovoce

Zpět na recept