Pečený bůček s netradiční omáčkou

Vepřový bůček s křupavou kůrčičkou na pikantní omáčce s chutí česneku, zázvoru a koriandru.


4.740x
160 min

Ingredience

sůl
1 kgvepřový bůček s kůží

zálivka

3 stroužkyčesnek
400 mlvývar
1 ksmalá cibule
20-30 gčerstvý zázvor
50 mlsojová omáčka
3 snítkyčerstvý koriandr
1 ksčerstvá chilli paprika

podle potřeby

olej

podle chuti

0.5 lžičkymletý kmín

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme pikantní zálivku. Cibuli, česnek a čerstvý zázvor oloupeme a usekáme nahrubo. Chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky. Pak očištěné suroviny zalijeme studeným vývarem, přidáme čerstvý koriandr, sojovou omáčku a vše rozmixujeme v hladkou zálivku.

Vepřový bůček očistíme a kůži ostrým nožem nakrájíme na mřížku, do které vetřeme sůl a mletý kmín. Potom maso z obou stran zprudka opečeme na oleji dorůžova. Bůček opékáme nejdříve kůží dolů tak dlouho, dokud nezrůžoví. Pak maso otočíme a jakmile se zatáhne, přendáme ho i s výpekem do pekáčku kůží nahoru. Vše zalijeme zálivkou tak, aby nebyla kůže ponořena. Bůček pečeme zvolna v předehřáté troubě doměkka.

Pečený bůček rozdělíme na porce, podlijeme vypečenou šťávou a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým knedlíkem.

Pečený bůček s netradiční omáčkou je opravdovou delikatesou pro všechny, co rádi dobře propečené maso.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený bůček s netradiční omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká