Bramborový knedlík upečený v troubě. Recept na trochu jinak připravenou přílohu.
Hodnocení
4.6
/ 5 (9x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Drcený kmín
Ostatní
Vejce2 ks
Brambory1 kg
Krupice1 hrneček
Postup přípravy
Brambory uvaříme v tlakovém hrnci, osolíme a okořeníme drceným kmínem. Kdo chce, může si brambory před vařením oloupat.
Uvařené brambory přemístíme do mísy, rozšťoucháme, přidáme vejce a krupici. Krupici dáváme tak, abychom dosáhli konzistence těsta jako hmoty, která se přehnaně nelepí, ani se nedrobí. Vypracujeme těsto, které můžeme ještě dosolit a přidat jiné koření podle chuti.
Vytvořené těsto přendáme na plech s pečícím papírem a rozprostřeme stěrkou po plechu. Všude má být těsto stejně vysoké.
Knedlíky dáme péct na asi 40 minut do elektrické trouby při 180 °C. Pečený bramborový knedlík nakrájíme a servírujeme na talíř k omáčkám a masům.