Vaření.czReceptyPečené žampiony plněné sýrovo-smetanovou náplní

Pečené žampiony plněné sýrovo-smetanovou náplní

Můj jednoduchý recept na velmi chutné a voňavé pečené žampiony naplněné směsí z cibule, česneku, uzené slaniny, chilli papričky, nožiček žampionů, strouhaného uzeného sýra a kyselé smetany.


2.824x
45 min

Ingredience

4 ksčerstvé žampiony
40 gčerstvé máslo

náplň

1 stroužekčesnek
1 kscibule
100 mlhustá zakysaná smetana
0.25 lžičkyčerstvě mletý černý pepř
1 ksčerstvá červená chilli paprička
40 gdomácí uzená slanina
50 gpolotvrdý uzený sýr
4 ksnožičky žampionů

příloha

1 lžičkasůl
1 balenídlouhozrnná rýže

na ozdobu

1 svazečekčerstvá petrželka
50 gpolotvrdý uzený sýr

Postup přípravy

Čerstvé velké žampiony na sucho očistíme, ale slupku kloboučků ponecháme, tam je nejvíce chuti. Nožičky žampionů odlomíme a pokrájíme nadrobno. Kloboučky hub nesolíme, nekořeníme a odložíme je zatím bokem. Cibuli očistíme, polovinu cibule pokrájíme na kostky, druhou polovinu pokrájíme na měsíčky a odložíme také bokem. Česnek očistíme a pokrájíme na plátky. Čerstvou červenou chilli papričku nakrájíme na kolečka a jadérka ponecháme. Domácí uzenou slaninu pokrájíme na kostky a uzený sýr nastrouháme na jemno. Petrželovou nať omyjeme a posekáme nadrobno. Rýži v sáčku omyjeme vlažnou vodou a necháme zavěšenou na vařečce odkapat od vody. Do misky dáme polovinu cibule pokrájené na kostky, plátky česneku, pokrájené nožičky žampionů, chilli papričku, uzenou slaninu, polovinu nastrouhaného uzeného sýra, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, ale nesolíme, protože sýr a slanina jsou slané dost. Přidáme hustou kyselou smetanu, promícháme a náplň je hotová. Na dno pekáčku položíme měsíčky cibule, na ni posadíme prázdné kloboučky žampionů slupkou dolů, podlijeme rozpuštěným máslem, kloboučky naplníme kopcem sýrovo-smetanové náplně. Nepřikryté žampiony vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 30 minut na funkci horní a dolní ohřev. Během pečení přeléváme chutným cibulovo-máslovým výpekem, tak získají na chuti. Když se žampiony pečou, uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu dlouhozrnnou sáčkovou rýži. Uvařenou rýži vyndáme, necháme odkapat od vody a rýži vybereme ze sáčku do vhodné mísy. Na talíř položíme dva kopečky uvařené rýže, kterou přelijeme chutným máslovo-cibulovým výpekem. Na upečenou cibuli na talíři položíme upečené kloboučky žampionů, které posypeme druhou polovinou nastrouhaného uzeného sýra. Sýr se zbytkovým teplem částečně na plněných žampionech rozpustí. Celé hojně ozdobíme čerstvě posekanou petrželovou natí a horké ihned podáváme. Pečené žampiony plněné sýrovo-smetanovou náplní je velmi chutné a voňavé jídlo s příjemně lehce pikantní chutí. Příprava je lehká, poměrně rychlá a pokrm dobře zasytí.
user-icon

autor Libchen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené žampiony plněné sýrovo-smetanovou náplní

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena