Pečené vločkové bochánky

Osvědčený recept na vločkové pečivo od Božky. Bochánky můžeme podle chuti doplnit ořechy, brusinkami, rozinkami nebo různými semínky.


5.01x
60 min

Postup přípravy

Rozpustíme celý tuk na pečení a přisypeme ovesné vločky, které pomalu opražíme. Vychladlou hmotu spojíme s cukrem moučka, hladkou moukou, rozkvedlanými vejci a podle vlastní chuti přidáme nasekané ořechy (vlašské, lískové, pekanové, mandle aj.), rozinky, brusinky, dýňová nebo sezamová semínka, prostě to, co máme rádi. Vzniklé těsto důkladně prohněteme.

Z těsta vytvoříme vločkové bochánky, které vyložíme na plech s pečícím papírem. Pokud se těsto lepí na ruce, pomůžeme si namočením rukou ve vodě. Bochánky pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut při 180 °C.

Pečené vločkové bochánky podáváme jako chutnou a zdravou snídaní nebo svačinu.
user-icon

autor Růžena


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené vločkové bochánky

Zpět na recept