Pečené vepřové ramínko

Šťavnaté vepřové ramínko naložené v pikantní marinádě. Recept pro letní grilování s přáteli.


5.04x
60 min

Ingredience

2 kscibule
2 kschilli papričky
2 ksmrkve
vepřové ramínko

marináda

5 stroužkůčesnek
sůl
tymián
oregano
olivový olej
čerstvý pepř

podle chuti

rozmarýn
šalvěj
ocet z červeného vína
balsamico

podle potřeby

drůbeží vývar

Postup přípravy

Nejdříve si v hmoždíři připravíme směs koření: čerstvý pepř, sůl a nasekaný česnek rozmělníme. Ramínko potřeme nejdřív solí, potom směsí koření. Pak maso posypeme tymiánem a oreganem a pokapeme olivovým olejem. Na závěr na něj pokrájíme ještě čerstvý rozmarýn a šalvěj. Rozpálíme gril a maso necháme zprudka opéct - nejdříve ze strany, kde je kůže, pak otočíme a opečeme i z ostatních stran. Průběžně potíráme zbytkem marinády. Po chvíli maso vyndáme a na gril vložíme hrnec, ve kterém necháme rozehřát olivový olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a mrkev. Hrnec sundáme z grilu a pak k základu přidáme maso, posypeme ho nakrájenou chilli papričkou, podlijeme ho octem z červeného vína, balsamicem a drůbežím vývarem. Hrnec vrátíme zpátky na gril, přikryjeme ho pokličkou a necháme pomalu péct. Upečené maso vyndáme, nakrájíme ho do mísy a pak zalijeme vypečenou šťávou, kterou jsme nechali na grilu ještě chvíli povařit. Pečené vepřové ramínko můžeme ihned podávat. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené vepřové ramínko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena