Vaření.czReceptyPečené vepřové plecko na víně s bílou fazolí

Pečené vepřové plecko na víně s bílou fazolí

Vyzkoušejte recept na pomalu pečené vepřové kousky na víně se slaninou a bílou fazolí v rajčatové omáčce.


4.413x
160 min

Ingredience

500 mlbílé víno
750 gvepřová plec
2 snítkyčerstvý tymián
1 hrstčerstvá petrželka
1 konzervabílé fazole v tomatové omáčce
150 ganglická slanina (v celku)
3 lžícedomácí sádlo

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kostky, které osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Maso necháme odležet 24 hodin v chladu. Slaninu nakrájíme na kostičky. Odleželé maso i s vínem přendáme do pekáče a promícháme se sádlem, nakrájenou slaninou a bylinkami. Pečeme zvolna několik hodin při 150 °C doměkka, dokud se maso téměř nerozpadá. Nakonec k masu vmícháme bílé fazole s rajčatovou omáčkou a vše ještě asi 15 minut zapečeme. Pokrm podle potřeby dochutíme nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Pečené vepřové plecko na víně s bílou fazolí podáváme jako hlavní chod s chlebem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené vepřové plecko na víně s bílou fazolí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Portugalská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena