Pečené vepřové plecko na víně s bílou fazolí

Vyzkoušejte recept na pomalu pečené vepřové kousky na víně se slaninou a bílou fazolí v rajčatové omáčce.


4.413x
160 min

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kostky, které osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Maso necháme odležet 24 hodin v chladu. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Odleželé maso i s vínem přendáme do pekáče a promícháme se sádlem, nakrájenou slaninou a bylinkami. Pečeme zvolna několik hodin při 150 °C doměkka, dokud se maso téměř nerozpadá.

Nakonec k masu vmícháme bílé fazole s rajčatovou omáčkou a vše ještě asi 15 minut zapečeme. Pokrm podle potřeby dochutíme nasekanou petrželkou, solí a pepřem.

Pečené vepřové plecko na víně s bílou fazolí podáváme jako hlavní chod s chlebem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené vepřové plecko na víně s bílou fazolí

Zpět na recept