Pečené telecí

Nedělní oběd z pečeného plněného telecího.


5.02x
120 min

Ingredience

2 ksvejce
8 dkgmáslo
2 kscibule
1 lžícekapary
10 dkganglická slanina
0.5 lžičkysardelová pasta
2 kssterilované okurky
1 kgtelecí maso
0.5 kgmleté vepřové maso
1 kssterilovaná kapie
2 kshouska v mléce

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar
sádlo na vymazání

Postup přípravy

Telecí maso si rozkrojíme a vyklepeme na velký plát. Mleté vepřové maso mírně osolíme, opepříme a promícháme s houskami máčenými v mléce. Přidáme na másle zpěněnou cibuli, sardelovou pastu utřenou s máslem a vejce. Důkladně spolu promícháme. Plát masa osolíme, opepříme, potřeme rozmíchaným mletým masem, poklademe plátky anglické slaniny, rozkrojenými okurkami, sterilovanou kapií nakrájenou na nudličky a přidáme také kapary. Plát svineme, stáhneme provázkem a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Obložíme cibulí, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě plněné telecí upečeme. Z hotového masa sundáme provázek a nakrájíme na plátky. Pečené telecí podáváme s bramborovou kaší a zelným salátem.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené telecí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena