Pečené telecí

Nedělní oběd z pečeného plněného telecího.


5.02x
120 min

Postup přípravy

Telecí maso si rozkrojíme a vyklepeme na velký plát.

Mleté vepřové maso mírně osolíme, opepříme a promícháme s houskami máčenými v mléce. Přidáme na másle zpěněnou cibuli, sardelovou pastu utřenou s máslem a vejce. Důkladně spolu promícháme.

Plát masa osolíme, opepříme, potřeme rozmíchaným mletým masem,
poklademe plátky anglické slaniny, rozkrojenými okurkami, sterilovanou kapií nakrájenou na nudličky a přidáme také kapary. Plát svineme, stáhneme provázkem a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Obložíme cibulí, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě plněné telecí upečeme.

Z hotového masa sundáme provázek a nakrájíme na plátky. Pečené telecí podáváme s bramborovou kaší a zelným salátem.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené telecí

Zpět na recept