Pečené telecí na víně

Pečená telecí kýta přelitá ovocnou omáčkou.


4.36x
90 min

Ingredience

1 lžícesůl
100 mlvývar
40 gmáslo
600 gtelecí kýta

omáčka

100 mlvývar
40 gmáslo
1 špetkamletý bílý pepř
100 mlsuché bílé víno
100 gčervený rybíz
100 grybízová marmeláda
150 gčervené hroznové víno

Postup přípravy

Maso osolíme a opečeme ze všech stran na rozpáleném másle. Potom podlijeme vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu na 170 °C. Měkké maso vyjmeme z výpeku a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme pepř, máslo, rybízovou marmeládu, bílé víno a vývar. Vše dobře promícháme a 10 - 15 minut povaříme. Kuličky hroznového vína rozpůlíme a zbavíme jadérek. Přidáme společně s obraným rybízem k omáčce a prohřejeme. Telecí kýtu nakrájíme na plátky a porce přelijeme ovocnou omáčkou. Jako přílohu podáváme bramborové noky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené telecí na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena