Pečené rybí filé se zázvorem

Chutná ryba dochucená zázvorem a upečená v troubě. Recept na jemnou tresku marinovanou v jogurtové marinádě.


4.714x
45 min

Postup přípravy

V misce promícháme jogurt, sůl, pepř, olivový olej a čerstvě nastrouhaný zázvor. Čisté rybí plátky potřeme marinádou a necháme je aspoň na hodinu marinovat.

V jiné míse promícháme strouhanku s kukuřičnou moukou, sušeným česnekem a nasekanou petrželkou.

Rybí plátky z marinády obalíme ve směsi strouhanky a uložíme na plech s pečicím papírem. Každý plátek ryby pokapeme troškou oleje a plech vložíme do trouby.

Rybí filé pečeme asi 20 - 25 minut v troubě předehřáté na 180 - 190 °C. V polovině pečení plátky ryb obrátíme.

Pečené rybí filé se zázvorem podáváme s bramborovou přílohou k hlavnímu chodu.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené rybí filé se zázvorem

Zpět na recept