Pečeně po cikánsku

Křupavá vepřová pečeně je dobrým nedělním obědem.


3.092x
120 min

Postup přípravy

Maso lehce rozklepeme na plát, který osolíme a opepříme. Papriky rozkrájíme, zbavíme semínek a blan a nakrájíme na kostičky. Rajčata také vydlabeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky a smícháme se zeleninou a rajským protlakem. Směs osolíme a dochutíme pepřem. Náplň rovnoměrně rozetřeme na maso, zavineme do rolády a zpevníme. Do vymaštěného pekáče položíme roládu, potřeme olejem a za častého obracení pečeme zvolna (na 175°C) asi 90 minut. Čtvrt hodiny před dopečením potřeme maso ještě kečupem. Vhodnou přílohou jsou restované brambory.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečeně po cikánsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena