Pečeně po cikánsku

Křupavá vepřová pečeně je dobrým nedělním obědem.


3.092x
120 min

Postup přípravy

Maso lehce rozklepeme na plát, který osolíme a opepříme.

Papriky rozkrájíme, zbavíme semínek a blan a nakrájíme na kostičky. Rajčata také vydlabeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky a smícháme se zeleninou a rajským protlakem. Směs osolíme a dochutíme pepřem.

Náplň rovnoměrně rozetřeme na maso, zavineme do rolády a zpevníme.

Do vymaštěného pekáče položíme roládu, potřeme olejem a za častého obracení pečeme zvolna (na 175°C) asi 90 minut.

Čtvrt hodiny před dopečením potřeme maso ještě kečupem.

Vhodnou přílohou jsou restované brambory.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečeně po cikánsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.