Pečené pivní brambory

Netradičně připravené a pečené brambory. Můžeme je podávat jako přílohu nebo jako samostatný pokrm.


3.187x
35 min
1×

Ingredience

2 dlpivo
1.5 kgbrambory (menší)

zálivka

3 stroužkyčesnek
7 lžicolej
sůl
3 lžícekečup
0.3 lžičkykurkuma
1 lžícegrilovací koření
1.5 lžíceprovensálské koření
2-3 dlsvětlé pivo
1 kssušená chilli paprička

na ozdobu

balkánský sýr

Postup přípravy

Brambory důkladně omyjeme, osušíme a podle velikosti je nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny. Plech lehce vytřeme olejem. Připravíme si zálivku. Česnek oloupeme a utřeme. Chilli papričku rozdrtíme nebo umeleme, ale nemusíme ji do zálivky přidávat. Koření na zálivku, pivo, olej, kečup a česnek promícháme. Brambory vložíme do mísy, zalijeme a promícháme. Pak je rozložíme na plech do jedné vrstvy. Troubu předehřejeme na 230 °C a vložíme plechy s brambory. Asi po 15 minutách pečení brambory přelijeme pivem a promícháme. Během pečení pivní brambory promícháme, aby se "vykoupaly" v zálivce. Brambory necháme v troubě, dokud se pivo nevypaří a zálivka neztmavne. Pečené pivní brambory servírujeme na talíři a sypeme je slaným sýrem. Není třeba solit, protože je sýr osolí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené pivní brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena