Pečené pivní brambory

Netradičně připravené a pečené brambory. Můžeme je podávat jako přílohu nebo jako samostatný pokrm.


3.187x
35 min
1×

Postup přípravy

Brambory důkladně omyjeme, osušíme a podle velikosti je nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny. Plech lehce vytřeme olejem.

Připravíme si zálivku. Česnek oloupeme a utřeme. Chilli papričku rozdrtíme nebo umeleme, ale nemusíme ji do zálivky přidávat. Koření na zálivku, pivo, olej, kečup a česnek promícháme.

Brambory vložíme do mísy, zalijeme a promícháme. Pak je rozložíme na plech do jedné vrstvy.

Troubu předehřejeme na 230 °C a vložíme plechy s brambory. Asi po 15 minutách pečení brambory přelijeme pivem a promícháme. Během pečení pivní brambory promícháme, aby se "vykoupaly" v zálivce. Brambory necháme v troubě, dokud se pivo nevypaří a zálivka neztmavne.

Pečené pivní brambory servírujeme na talíři a sypeme je slaným sýrem. Není třeba solit, protože je sýr osolí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené pivní brambory

Zpět na recept