Kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Mrkev uvaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme ji okapat a nastrouháme najemno. Housky nakrájíme na kostičky a oloupané mandle jemně usekáme. Čerstvý tymián opláchneme a lístečky drobně pokrájíme. Můžeme použít i sušený tymián.
Připravíme si nádivku. Nakrájené housky zvlhčíme mlékem. Až pečivo vsákne tekutinu, přidáme vejce, vařenou strouhanou mrkev, nasekané mandle, sůl, pepř a bylinky. Směs řádně propracujeme a necháme asi 15 minut odležet.
Kuře osolíme, do dutiny břišní vložíme asi třetinu másla a vyplníme ji nádivkou. Otvor uzavřeme párátky, kuře poklademe máslem a pečeme při 200 °C za občasného podlévání vývarem a vlastní šťávou dozlatova.
Upečené nadívané kuře rozdělíme na porce, přelijeme šťávou a podáváme s
žemlovo-bramborovými knedlíčky nebo vařeným bramborem.