Z kuřecích špalíčků odstraníme kůži, pak je opláchneme studenou vodou, promícháme s osolenou a chilli omáčkou ochucenou zakysanou smetanou a necháme v chladu alespoň 3 hodiny (nejlépe však do druhého dne) odležet.
Troubu předehřejeme na 175 °C a plech vyložíme alobalem nebo pečícím papírem. V míse promícháme čerstvou strouhanku se sušeným česnekem, kořenící směsí Horalka, kari kořením, sušenou mletou hořčicí a mletou paprikou. Směs osolíme a opepříme, poté vložíme do vhodné plastové uzavíratelné nádoby a důkladně promícháme.
Do ochucené strouhanky vložíme několik kousků špalíčků, nádobu uzavřeme a silou asi minutu potřásáme tak, aby se co nejvíce směsi "vtlačilo" do masa. Tímto způsobem obalíme všechny kuřecí špalíčky, které přendáme na plech a pečeme nejdříve z jedné strany 30 minut, pak všechny kousky otočíme a dopečeme ještě následujících 20 minut.
Pečené kuřecí špalíčky podáváme s bramborovými hranolky nebo bramborovou kaší a zeleninovými saláty.