Chutné kuře ovoněné bylinkami. Recept od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.
2 stroužky | česnek |
2 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
1 ks | kuře |
1 ks | citron |
4 listy | šalvěj |
200 ml | kuřecí vývar |
2 lžíce | lupínky mandlí |
drcený černý pepř | |
1 plátek | bílý toastový chléb |
1 hrst | hladkolistá petržel |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
pepř | |
podle potřeby | |
olivový olej |
Troubu předehřejeme na 200°C. Změklé máslo promícháme se lžičkou drceného pepře. Opatrně odtrhneme prsty kůži na prsou kuřete a vetřeme pod ní většinu pepřem ochuceného másla a vložíme šalvějové listy. Citron dobře omyjeme, rozčtvrtíme a vsuneme jej do břišní dutiny kuřete. Stehna příčně nařízneme ostrým nožem, aby se dobře propekla. Zbytkem ochuceného másla potřeme zbytek kuřete na povrchu. Nakonec maso osolíme a vložíme do pekáče. Pečeme asi 75 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky, drobně nasekanou cibuli, rozdrobený chleba a mandle. Smažíme do zezlátnutí asi 5 minut. Vše přesuneme do mixéru, přidáme petržel, pepř a kuřecí vývar. Rozmixujeme a vrátíme do pánve. Podle chuti osolíme a prohřejeme. Kuře podáváme s vařenými bramborami a petrželkovou omáčkou. Zdroj: Interspar
Petržel je v našich kuchyních velice používaná. Polévky, omáčky, saláty a další pokrmy se bez její zvláštní a velice výrazné chuti neobejdou. Možná ale nevíte, že pochází z východní části Středomoří.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena