Pečené kuře se šalvějí a petrželkovou omáčkou

Chutné kuře ovoněné bylinkami. Recept od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.


4.040x
60 min
2×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 lžícemáslo
1 kscibule
1 kskuře
1 kscitron
4 listyšalvěj
olivový olej
200 mlkuřecí vývar
2 lžícesekané mandle
drcený černý pepř
1 plátekbílý toastový chléb
1 hrsthladkolistá petrželka

podle chuti

sůl
pepř

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200°C. Změklé máslo promícháme se lžičkou drceného pepře. Opatrně odtrhneme prsty kůži na prsou kuřete a vetřeme pod ní většinu pepřem ochuceného másla a vložíme šalvějové listy. Citron dobře omyjeme, rozčtvrtíme a vsuneme jej do břišní dutiny kuřete. Stehna příčně nařízneme ostrým nožem, aby se dobře propekla. Zbytkem ochuceného másla potřeme zbytek kuřete na povrchu. Nakonec maso osolíme a vložíme do pekáče. Pečeme asi 75 minut.

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky, drobně nasekanou cibuli, rozdrobený chleba a mandle. Smažíme do zezlátnutí asi 5 minut. Vše přesuneme do mixéru, přidáme petržel, pepř a kuřecí vývar. Rozmixujeme a vrátíme do pánve. Podle chuti osolíme a prohřejeme.

Kuře podáváme s vařenými bramborami a petrželkovou omáčkou.

Zdroj: Interspar


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kuře se šalvějí a petrželkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká