Pečené kuře s nádivkou se zelím

Výborné pečené kuře, ke kterému nepotřebujete žádnou přílohu. Tu tvoří skvělá nádivka ze zelí a pečiva.


4.210x
60 min
1×

Postup přípravy

Na dno pekáčku nalijeme trochu oleje a položíme na něj kuřecí stehna nebo jednu čtvrtku. Pak je polijeme olejem a osolíme. Podlijeme lžící vody a dáme péci asi na 130 stupňů. Bez koření. Mezitím si připravíme nádivku.

Do mísy dáme nakrájené rohlíky a zalijeme je necelým deci mléka a zamícháme. Musí se do rohlíků ještě vpít. Pak přidáme vejce a řádně směs promícháme. Poté přidáme mletý kmín, sůl a nakrájené sterilované zelí. Promícháme a přidáme lžíci oleje. Znovu promícháme a necháme odležet.

Kuře mezitím obrátíme a trochu posolíme i na opačné straně. Pokud je suché polijeme vypečenou šťávou. Po asi 45 minutách je téměř hotové a můžeme přidat uleželou nádivku.

Pečené kuře s nádivkou se zelím pečeme ještě asi 10 až 15 minut a hlídáme barvu. Když začíná být světle hnědá, tak je hotovo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kuře s nádivkou se zelím

Zpět na recept