Pečené kuře s houskovou nádivkou

Kuřecí pečínka s nádivkou. To musíte vyzkoušet.


3.1296x
90 min
2×

Postup přípravy

Začneme přípravou nádivky. Změklý tuk našleháme se žloutky a solí, přidáme na kostičky nakrájenou housku zvlhčenou mlékem a strouhanku. Dochutíme muškátovým květem a nadrobno nasekanou nebo rozdrcenou sušenou petrželkou. Nakonec opatrně vmícháme pevně vyšlehaný sníh.


Kuře očistíme a propláchneme proudem vody. Osušíme a naplníme nádivkou a břišní dutinu sešijeme kuchyňskou nití. Na pekáči rozehřejeme máslo ke kterému můžeme přidat i slaninu. Vložíme kuře a mírně podlijeme vývarem nebo teplou vodou, přiklopíme pokličkou a dáme do trouby.


Po 15 minutách pokličku sejmeme a kuře za občasného podlévání pečeme nejprve hřbetem nahoru a pak ho obrátíme, aby se upeklo stejnoměrně. Po upečení vyjmeme z masa nitě a kuře rozdělíme na 4 porce.


Podávat můžeme s rýží, nebo pečeným bramborem.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kuře s houskovou nádivkou

Zpět na recept