Pečené kuře na mexickém koření

Vyzkoušejte netradiční recept na šťavnaté vypečené kuřátko s chutí exotického koření.


4.19x
75 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme nálev tak, že ve 4 litrech studené vody rozpustíme třtinový cukr se solí. Kuře očistíme, omyjeme, ponoříme do nálevu a necháme nejméně 12 hodin odležet.

Odleželé kuře vyjmene z nálevu a kůži i dutinu břišní důkladně osušíme. Pak celé kuře osolíme, posypeme kořením a do dutiny břišní vložíme máslo. Pečeme zakryté alobalem při 200 °C. Během pečení maso podléváme podle potřeby malým množstvím vývaru. Asi 15 minut před dokončením alobal odstraníme, teplotu zvýšíme a kuře dopečeme dozlatova. Takto připravené kuře má velmi chutné šťavnaté maso a krásně křupavou kůžičku.

Upečené kuře na mexickém koření rozdělíme na porce a podáváme s dušenou zeleninou, bramborem a zeleninovými saláty.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kuře na mexickém koření

Zpět na recept