Pečené kuře LIN

Pečené kuřátko s vůní skořice přelité pikantní omáčkou z paprikové pasty.


3.97x
75 min
2×

Ingredience

0.5 lžičkycukr
2 lžíceolej
1 kskuře
1 lžičkamletá skořice
2 lžičkymletý zázvor
2 lžícedezertní víno

omáčka

1 stroužekčesnek
1 lžíceolej
1 špetkasůl
2 lžícesójová omáčka
1 lžičkapapriková pasta

Postup přípravy

Kuře rozporcujeme na čtvrtky a potřeme ze všech stran marinádou. Marinádu připravíme smícháním mletého zázvoru, sójové omáčky, dezertního vína, cukru, skořice a 2 lžic oleje. Namarinované kuře necháme na pekáčku odležet asi 3 hodiny. Kuře upečeme spolu se zbytkem marinády, za občasného přelévání porcí vypečenou šťávou, dočervena v troubě. V případě potřeby můžeme trochu podlít vodou. Mezitím připravíme omáčku smícháním všech přísad. Paprikovou pastu lze nahradit lžičkou směsi sladké a pálivé papriky osmahnuté na lžíci oleje. Upečené porce kuřete LIN přelijeme omáčkou a na pár minut ještě necháme v troubě prohřát. Pečené kuře LIN podáváme s vařeným bramborem nebo jinou přílohou.
user-icon

autor kedgien


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kuře LIN

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena