Pečené koleno po bavorsku

Báječné vepřové koleno na bavorský způsob. Není důležité, jestli je koleno přední nebo zadní.


3.2152x
150 min

Postup přípravy

Nožem uděláme do kůže hluboké zářezy. Kolena potřeme solí a pepřem a vložíme do pekáček. Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibule, celer a mrkve očistíme a nakrájíme na kostičky. Nasypeme je kolem nožiček, přiljeme vodu, polovinu piva a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení kolena často podléváme a obracíme. Asi po 90 minutách položíme kolena na rošt a grilujeme je. Během grilování je otíráme pivem a pečeme je dokřupava. Vypečenou šťávu provaříme, scedíme, sebereme tuk a omáčku zahustíme solamylem a dochutíme. Omáčku můžeme zjemnit zakysanou smetanou. Upečená kolena podáváme s omáčkou a vhodnou přílohou.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené koleno po bavorsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena