Pečené koleno po bavorsku

Báječné vepřové koleno na bavorský způsob. Není důležité, jestli je koleno přední nebo zadní.


3.2152x
150 min

Postup přípravy

Nožem uděláme do kůže hluboké zářezy. Kolena potřeme solí a pepřem a vložíme do pekáček. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Cibule, celer a mrkve očistíme a nakrájíme na kostičky. Nasypeme je kolem nožiček, přiljeme vodu, polovinu piva a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení kolena často podléváme a obracíme.

Asi po 90 minutách položíme kolena na rošt a grilujeme je. Během grilování je otíráme pivem a pečeme je dokřupava.

Vypečenou šťávu provaříme, scedíme, sebereme tuk a omáčku zahustíme solamylem a dochutíme. Omáčku můžeme zjemnit zakysanou smetanou.

Upečená kolena podáváme s omáčkou a vhodnou přílohou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené koleno po bavorsku

Zpět na recept