Pečené kari kuře z remosky

Snadný recept na přípravu kuřete pečeného v remosce s cibulí, slaninou a kari kořením.


4.519x
75 min
2×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kroužky. Slaninu nakrájíme na proužky. Kuře očistíme, omyjeme a rozdělíme na poloviny. Pod kůži na prsou a stehnech vložíme proužky slaniny.

Remosku vymažeme silnou vrstvou másla, dno poklademe vrstvou cibule, kterou posypeme kari kořením. Přidáme zbylou slaninu a půlky kuřete řezem dolů. Během pečení kuře přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme malým množstvím vývaru.

Upečené kuře rozdělíme na porce a podáváme s vypečeným kari sosem. Vhodnou přílohou ke kari kuřeti z remosky je dušená rýže nebo opečený brambor a zeleninový salát.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kari kuře z remosky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká