Rychlá příprava receptu na dýni s pikantním dipem.
Hodnocení
4.2
/ 5 (5x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Omáčka
Petrželka1/2 svazečku
Smetana100 ml
Pažitka1 svazeček
Estragon3 snítky
Citronová kůra1/2 lžičky
Nízkotučný tvaroh250 g
Marináda
Tymián1/2 svazečku
Olivový olej4 lžíce
Červená chilli paprička1 ks
Podle chuti
Hrubá mořská sůl
Ostatní
Dýně Hokaido1.2 kg
Postup přípravy
Oloupanou dýni, u které vydlabeme semínka, nakrájíme asi na 2 cm velké kostky.
U chillli papričky odstraníme semínka a nakrájíme s opraným tymiánem na drobné kousíčky.
4 lžíce olivového oleje smícháme s chilli, tymiánem a solí. Dýňové kostky obalíme ve vzniklé marinádě a uložíme na plech s pečicím papírem.
Pečeme v předeháté troubě na 200 °C asi 20 minut.
Tvaroh smícháme se smetanou, olejem, solí, pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou. Přimícháme nasekané bylinky a takto připravený dip promícháme. Pečené dýňové kostičky podáváme s tvarohovým dipem jako chuťovku.