Pečená vepřová krkovička

Pokrm, který lze podle chuti připravit přímo i s přílohou. Recept pro všechny, kteří nedají dopustit na českou kuchyni.


4.326x
75 min
2×

Postup přípravy

Vepřovou krkovičku rozkrojíme napůl nebo na čtvrtky. Stejně tak bůček. Uvaříme jej i s cibulí nakrájenou na hrubá kolečka v osolené vodě do poloměkka (asi 30 minut).

Poté maso i s vývarem vlijeme do hlubokého pekáčku, maso by mělo být zalité asi do 3/4. Přidáme kmín, celý i mletý pepř, směs ďábelského koření a dáme do vyhřáté trouby péct, až se nám maso téměř rozpadá.

Pečenou vepřovou krkovičku podáváme s vařenými brambory. Jednodušší však je brambory oloupat, nakrájet a přidat do pekáčku k masu před pečením. Navíc brambory dobře nasají masovou chuť. Pro ještě lepší chuť přidáme k masu před pečením oloupané stroužky česneku.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená vepřová krkovička

Zpět na recept