Pečená uzenina

Buřty, vuřty a špekáčky trochu jinak - vlastně jakákoliv uzenina. Na recept lze použít i kabanos.


3.012x
60 min
2×

Postup přípravy

Do menšího kastrolku napřed dáme ocet a med, pak přidáme zbytek surovin. Celou směs přivedeme k varu a pak hned stáhneme na mírný oheň. S občasným promícháním vaříme asi 20 minut.

Mezitím do pekáčku připravíme uzeninu a uděláme do špekáčků příčné
zářezy, aby se horká marináda vstřebala. Když je marináda hotová, přelijeme jí připravenou uzeninu a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi tak 30 minut.

Pečenou uzeninu podáváme s chlebem nebo vařeným bramborem. Já obyčejně přidám kyselé zelí s křenem.

Dávka marinády je dostatečná na 10 zapečených špekáčků.
user-icon

autor Ivy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená uzenina

Zpět na recept