Pečená šunka

Recept na vynikající pečenou šunku. Příprava je delší, ale stojí za to.


4.37x
0

Postup přípravy

Šunku vcelku omyjeme, vložíme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut. Pak vodu slijeme, maso zalijeme novou horkou vodou a už nevaříme, ale nenecháme změknout ve vodě, jejíž teplotu udržujeme na 80 °C (2 - 3 hodiny podle velikosti). Šunka nesmí vařit varem. Měkké maso vyjmeme, vložíme do sádlem vymaštěného pekáče, potřeme prolisovaným česnekem a povrch posypeme pepřem a kmínem. Můžeme i lehce poprášit hladkou moukou. Mírně podlité horkou vodou pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny, až vrch šunky zezlátne. Nakonec pečenou šunku ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky a podáváme s bramborovými knedlíky, vařenými brambory, vařeným zelím. Samozřejmě podlijeme výpekem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená šunka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena