Pečená srnčí žebra

Jednoduchá varianta receptu na přípravu zvěřiny. Upečená chutná srnčí žebra, která před pečením potřeme směsí koření a bylinek.


4.547x
30 min
1×

Ingredience

1 kgsrnčí žebra

podle chuti

sůl
sušený medvědí česnek

na potření

100 gmáslo
15 kuličeknové koření
15 kuličekcelý černý pepř

podle potřeby

cibule
mrkev

Postup přípravy

Cibuli a mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. V hmoždíři rozdrtíme nové koření a celý pepř, přidáme sůl a medvědí česnek a vše vmícháme do rozehřátého másla.

Připravenou směsí koření a bylinek potřeme srnčí žebra, vložíme je do pekáče a obsypeme pokrájenou cibulí a mrkví. Podlijeme vodou, pekáč zakryjeme a při 180 °C pečeme s průběžným podléváním. Srnčí žebra pečeme asi 2 hodiny, až je maso jako dort.

Srnčí maso jsem pekla nenaložené, ale kdo má raději zvěřinu dopředu naloženou, tak žebírka potře směsí den až dva dopředu před pečením a nechá uležet v lednici. Podle mého ale není potřeba.

Pečená srnčí žebra podáváme s přílohou podle chuti.
user-icon

autor lentilka80


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená srnčí žebra

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká