Prorostlý bůček opatrně rozkrojíme na plát. Ten naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Míchané mleté maso promícháme s prolisovaným česnekem. Přidáme sůl, trochu studené vody, mletou i pálivou papriku a sekanou bazalku. Mleté maso rozetřeme na připravený bůček, přidáme plátky anglické slaniny a zavineme do rolády. Roládu z bůčku sepneme jehlicemi nebo převážeme nití.
Roládu z bůčku buď dáme na sádlem vymazaný pekáček nebo do remosky, posypeme grilovacím kořením, obložíme plátky cibule, mírně podlijeme vodou nebo vývarem a doměkka upečeme. Pak odstraníme jehlice nebo nit a pečenou roládu z bůčku nakrájíme na plátky.
Pečenou roládu z bůčku podáváme třeba k dušenému zelí, kapustě s bramborem, nebo jen s chlebem a kyselou okurkou.