Vaření.czReceptyPečená Reneta se smaženými koblížky

Pečená Reneta se smaženými koblížky

Klasický recept na lahodný jablečný dezert - pečenou Renetu s pomerančovou marmeládou a smaženými koblížky.


5.02x
160 min

Ingredience

5 ksjablko
1 kscitron
100 gpomerančová marmeláda

těsto

20 gcukr
1 špetkasůl
2 ksvejce
20 gmáslo
2 lžícerum
0.25 lmléko
0.5 kscitron
0.5 kostkydroždí
0.5 balíčkuvanilkový cukr
200 gpolohrubá mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Z menších chuťově kyselejších jablek odkrojíme tzv. pokličku, asi 2 cm od stopky, vydlabeme jádřince a zakápneme vnitřek citronem. Do vydlabaného jablka dáme pomerančovou marmeládu, přiklopíme pokličkou a pečeme v rozehřáté troubě asi 15 minut při 180 °C. Na kobližky si nejdříve připravíme kvásek. Do vlažného mléka přidáme droždí, špetku cukru a 1 lžíci polohrubé mouky. Necháme na teplém místě kynout 5 minut. Potom přidáme žloutky, měkké máslo, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru z půlky citronu, 2 lžíce rumu, zbytek cukru a mouky a špetku soli. Mělo by nám vzniknout husté těsto, které se nelepí. Těsto necháme kynout asi 1 hodinu. Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál, lehce vyválíme a vykrajujeme asi 3 cm široká kolečka. V hrnci rozehřejeme 1/2 l oleje a koblížky smažíme z obou stran. Pečenou Renetu s pomerančovou marmeládou a smaženými koblížky podáváme jako teplý dezert k různým svátečním příležitostem. Koblížky podáváme vlažné a namáčíme si je v horkém džemu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená Reneta se smaženými koblížky

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena