Pečená prokládaná krkovička

Recept na zapékanou krkovici v alobalu.


4.257x
0
3×

Ingredience

2 lžíceolej
1.5 lžičkysůl
10 plátkůeidam
2 dlbílé víno
3 lžíceplnotučná hořčice
10 plátkůanglická slanina
2 lžícecitronová šťáva
10 plátkůuzené maso
2 kgvepřová krkovice

Postup přípravy

Vezmeme celou vykostěnou krkovičku, asi 2kg. Nařízneme ji na plátky silné asi 1,5 cm, ale nedořízneme do konce.

Připravíme si marinádu. Zhruba 2 lžíce citronové šťávy, 2dl bílého vína, 2 lžíce oleje, 3 lžíce plnotučné hořčice a 1,5 lžičky soli. Marinádou potřeme celou krkovičku i v řezech, zabalíme do alobalu a necháme ji alespoň 24 hodin odležet.

Druhý den pak alobal rozbalíme a do každého řezu vložíme plátek uzeného, plátek sýra a plátek anglické slaniny. Plátky jsou asi 2 mm silné. Pak ještě povrch potřeme 2 lžícemi oleje. Alobal znovu pevně zabalíme, aby štáva nevytekla. Prokládanou krkovičku pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 2 hodiny. Posledních 20 minut alobal seshora otevřeme a dopečeme dozlatova.

Pečenou prokládanou krkovičku podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.
user-icon

autor zapecka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená prokládaná krkovička

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.