Pečená pražma plněná lilky

Recept na skvělou rybu plněnou lilky a pečenou s rajčaty, trochu podle časopisu.


5.02x
35 min

Postup přípravy

Pražmy podle potřeby očistíme. Plochým nožem je zevnitř nebo zvenku nařízneme podél páteře a tu pak opatrně vyjmeme. Získáme vlastně filety v celku, které drží pomocí hlavy a páteře. Lilek a rajčata omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na 12 koleček.

Lilek nakrájíme na 6 - 8 koleček silných 5 - 7 mm. Obalíme je v hladké mouce a zprudka je osmažíme v oleji. Na papírové utěrce je necháme odsát přebytečný tuk. Pak kolečka osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Pražmu důkladně osolíme a opepříme. Do každé pražmy dáme 3 - 4 kolečka lilku. Na plechu vyloženém pečícím papírem vytvoříme ze 3 koleček rajčat lůžko. Na rajčatové lůžko položíme pražmy a opět je zakryjeme rajčaty. Nakonec pražmy plněné lilkem pokapeme olejem a vložíme do vyhřáté trouby. Podle potřeby je pečeme 15 - 20 minut.

Pečenou pražmu plněnou lilky servírujeme třeba s brambory pečenými v troubě.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená pražma plněná lilky

Zpět na recept