Pečená makrela

Lehký a zdravý pokrm z makrely. Snadný recept na dobrý oběd nebo večeři.


3.45x
30 min

Postup přípravy

Makrele uděláme na bocích zářezy. Smícháme olivový olej se směsí koření gyros, nejlépe koření bez obsahu soli. Směs koření s olivovým olejem vetřeme do ryby i do zářezů a osolíme mořskou solí.

Makrelu vložíme na pánev a osmahneme z každé strany asi 5 minut. Na pekáček si uděláme vaničku z alobalu, pokapeme olivovým olejem a přidáme neoloupané stroužky česneku.

Makrelu vložíme do vaničky a dáme péct asi na 15 minut při 200 °C. Jestli je ryba hotová, poznáme podle toho, že se maso lehce odlupuje od hřbetu.

Pečenou makrelu podáváme s citronem a opečenou bagetkou postříkanou olivovým olejem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená makrela

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná