Vaření.czReceptyPečená kuřecí stehna plněná játrovou nádivkou

Pečená kuřecí stehna plněná játrovou nádivkou

Osvědčený sváteční recept na velmi chutně plněná kuřecí stehna.


1.917x
75 min

Ingredience

150 gmáslo
2 ksdomácí kuřecí stehno

podle chuti

sůl
čerstvě mletý černý pepř

nádivka

1 ksvejce
1 svazečekpetrželová nať
2 kskuřecí játra
2 ksjarní cibulka s natí
2 ksvčerejší žemle

příloha

300 gbrambory

podle potřeby

strouhanka na zahuštění

Postup přípravy

Domácí kukuřicí vykrmené kuře naporcujeme, omyjeme a osušíme. Z kuřecích stehen ostrým nožem kolem dokola uvolníme horní kost, přeřežeme v kloubu opatrně tak, aby kůže zůstala v celku i s masem a kost vybereme z horní části stehna, čímž vznikne prostor na plnění. V dolní části stehna kost ponecháme, zbytek porce kuřete odložíme na jiné jídlo. Kosti, které jsme při vykosťování kuřecích stehen vybrali, nevyhazujeme, ale použijeme při vaření kuřecího vývaru. Kuřecí stehna osolíme a necháme odpočívat při pokojové teplotě. Jarní cibulku očistíme a i s natí pokrájíme na kolečka, která orestujeme na rozehřátém čerstvém másle a necháme úplně vychladnout. Petrželovou nať posekáme na jemno. Kuřecí játra očistíme, zbavíme nepotřebných častí a pokrájíme na malé kousky. Žemle namočíme na 15 minut ve vodě, potom dobře vymačkáme vodu z žemlí a přidáme k vychladlé cibulce. K žemlím přidáme jedno vejce a pokrájená játra, směs podle chuti osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, dobře spolu promícháme a zahustíme podle potřeby strouhankou. Touto nádivkou naplníme horní část kuřecích stehen v místě, kde jsme odstranili horní stehenní kost. Kůži sepneme tenkými masovými jehlicemi, případně sešijeme nití, aby náplň během pečení nevytekla. Naplněná kuřecí stehna vložíme do pekáčku, přelijeme 2 lžícemi rozpuštěného másla, přikryjeme alobalem a vložíme péct do trouby vyhřáté na 170 °C. Stehna pečeme za občasného přelévání chutným výpekem 45 minut. Po 45 minutách odstraníme alobal, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme do krásné zlato-hnědé barvy, až bude kůžička na povrchu vypečená pěkně do křupava, což trvá asi 15 minut. Pečená kuřecí stehna vybereme, přikryjeme alobalem, udržujeme v teple a necháme asi 20 minut odpočívat. Současně s kuřecími stehny v jiném pekáči pečeme na másle očištěné pokrájené brambory a játrovou náplň, která nám zbyla. Horní část kuřecího stehna ostrým nožem pokrájíme asi na 0,5 cm silné plátky, naaranžujeme pěkně i s dolním stehnem na talíř, obložíme upečenými brambory a servírujeme horké. Pečená kuřecí stehna plněná játrovou nádivkou s brambory podáváme s jemným zeleným salátem. Maso je velmi lahodné a šťavnaté s křupavou kůžičkou na povrchu a uvnitř s velmi chutnou játrovou nádivkou.
user-icon

autor Libchen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená kuřecí stehna plněná játrovou nádivkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena