Pečená krkovička

Výborná krkovička se snadnou přípravou a zajímavou chutí.


4.5150x
75 min
40×

Postup přípravy

Krkovičku očistíme, nakrájíme na větší kousky a vložíme do pekáče nebo zapékací mísy.

Osolíme, přidáme pepř, červenou papriku a tymián. V pekáči smícháme s nasekaným česnekem a nahrubo nakrájenou cibulí a zalijeme směsí rajčatového protlaku a vody (1díl protlaku - 3 díly vody). Pekáč přiklopíme a pečeme na 220 °C asi jednu hodinu, během pečení občas zkontrolujeme případně podlijeme vodou, poté odkryjeme a dopékáme 10 minut na 180 °C.

Pečenou krkovičku podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo rýží, ozdobíme nasekanou pažitkou nebo pórkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená krkovička

Zpět na recept