Kachní stehna očistíme a osolíme. Oloupanou cibuli a žampiony nakrájíme na plátky. Očištěnou mrkev nakrájíme na větší kousky. Cibulky necháme okapat.
Na oleji zprudka opečeme kachní stehna z obou stran dorůžova a přendáme je do pekáčku.
Na výpeku orestujeme cibuli dozlatova a přendáme k masu. Stehna obložíme mrkví a žampiony, přidáme bobkový list a snítku tymiánu, sůl a pepř. Vše podlijeme vínem a vývarem, zakryjeme a pečeme za občasného polévání vlastní šťávou při 180 °C doměkka. Nakonec ke kachně přidáme okapané cibulky, teplotu zvýšíme na 220 °C a stehna dopečeme dorůžova.
Pečená kachní stehna rozdělíme na porce, obložíme houbami a zeleninou a podáváme s bramborovým knedlíkem, dobrá jsou i s pečivem.