Vaření.czReceptyPečená játra s brusinkovou omáčkou

Pečená játra s brusinkovou omáčkou

Netradiční recept na pečená játra se sladkokyselou omáčkou s brusinkami.


4.348x
45 min
2×

Ingredience

2 lžícemáslo
3-4 lžícepálenka
150 mlčervené víno
2 lžícetřtinový cukr
800 gkrůtí játra
1 kscelá skořice (1 cm lusku)
100 gproslazené brusinky

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
čerstvě mletý zelený pepř

Postup přípravy

Krůtí játra očistíme, omyjeme a rozdělíme na stejné kousky, které osušíme a ochutíme čerstvě mletým zeleným pepřem. Troubu předehřejeme na 70 °C. Brusinky namočíme do malého množství vody a necháme nabobtnat. Na pánvi po částech zprudka orestujeme kousky jater ze všech stran dorůžova. Potom je v jedné vrstvě rozprostřeme do pekáčku, přelijeme výpekem a vložíme na 30 minut do předehřáté trouby. Mezitím si připravíme sladkokyselou omáčku z brusinek. Na suché pánvi necháme rozpustit třtinový cukr s kouskem skořice. Přidáme máčené brusinky i s tekutinou a přilijeme pálenku a víno. Za stálého míchání směs krátce povaříme, osolíme, opepříme a zjemníme máslem. Propečená játra osolíme, rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s brusinkovou omáčkou. Výbornou přílohou k tomuto pokrmu je sýrová bramborová kaše.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená játra s brusinkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena