Vaření.czReceptyPečená jablka se skořicovým přelivem

Pečená jablka se skořicovým přelivem

Geniální dezert nebo odpolední svačinka, kterou si zvládne připravit každý.


5.06x
20 min

Ingredience

0.4 balíčkumáslo
4 ksjablko
4 lžícetřtinový cukr
2 sklenkypolosladké bíle víno

podle chuti

mletá skořice

Postup přípravy

Vezmeme jablka (co největší), pokud možno podzimní, moravská nebo česká. Golden delicious nejsou vhodná, spíše kyselejší. Rozpálíme troubu na 250 °C. Jablka rozpůlíme od stopky k pupíku, odstraníme jadřinec a dáme jen tak na sucho do trouby. Že jsou upečená poznáme podle toho, že se slupka začne nafukovat, praskat, loupat se, vyteklé šťávy nejprve utvoří v okolí jablek loužičky a když ty začnou černat, jablka jsou hotová. Vyndáme jablka z trouby a dáme chladnout do průvanu - naberou poživatelnou teplotu právě, když dokončíme omáčku. Nalijeme si sklenku vína a vypijeme ji. Rozpustíme v kastrolku máslo, cukr, posypeme skořicí a dobře rozmícháme. Poté, co se cukr rozpustí, nalijeme si druhou sklenku vína a pomalu ji nalijeme do kastrolku. Přeliv necháme ještě prohřát, potom naservírujeme jablka na talířky (po dvou polovinách) a důkladně přelijeme přelivem. Pečená jablka se skořicovým přelivem ihned podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená jablka se skořicovým přelivem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena