Pečená falešná husí játra

Recept na jídlo vhodné pro menší rodinné oslavy nebo svátky. Připravená játra můžeme servírovat i jako předkrm.


3.937x
90 min
1×

Postup přípravy

Syrová vepřová játra odblaníme a na masovém mlýnku je umeleme. Případně je můžeme přímo rozmixovat. Vepřové sádlo rozpustíme. Srnčí hřbet vyložíme alobalem, vytřeme jej olejem nebo sádlem.

Do jater přidáme šlehačku, vejce a společně vyšleháme. Postupně přidáváme vegetu, sůl a rozpuštěné sádlo. Hmotu dobře promícháme a vylijeme do připravené formy srnčího hřbetu. Falešná husí játra pečeme asi 1 hodinu.

Upečená falešná husí játra necháme vychladnout. Vyklopíme je z formy a můžeme podávat. Falešná husí játra můžeme podávat s klasickou přílohou jako hlavní chod nebo s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem.
user-icon

autor timeri


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená falešná husí játra

Zpět na recept