Vaření.czReceptyPečená falešná husí játra

Pečená falešná husí játra

Recept na jídlo vhodné pro menší rodinné oslavy nebo svátky. Připravená játra můžeme servírovat i jako předkrm.


3.937x
90 min
1×

Postup přípravy

Syrová vepřová játra odblaníme a na masovém mlýnku je umeleme. Případně je můžeme přímo rozmixovat. Vepřové sádlo rozpustíme. Srnčí hřbet vyložíme alobalem, vytřeme jej olejem nebo sádlem. Do jater přidáme šlehačku, vejce a společně vyšleháme. Postupně přidáváme vegetu, sůl a rozpuštěné sádlo. Hmotu dobře promícháme a vylijeme do připravené formy srnčího hřbetu. Falešná husí játra pečeme asi 1 hodinu. Upečená falešná husí játra necháme vychladnout. Vyklopíme je z formy a můžeme podávat. Falešná husí játra můžeme podávat s klasickou přílohou jako hlavní chod nebo s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem.
user-icon

autor timeri

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená falešná husí játra

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena