Pečány

Vhodné jako hlavní jídlo nebo příloha k masu.


4.6180x
60 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silná kolečka. Rozložíme na olejem vymazaný plech. Kolečka brambor můžeme vrstvit na sebe.

Jednotlivé vrstvy osolíme a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečáky pečeme na 200 °C přibližně hodinu. V polovině pečení brambory otočíme a necháme dozlatova dopéct.

Pět minut před dokončením posypeme brambory pečáky česnekem, který nakrájíme na malé kousky.

Vhodnou přílohou k pečákům je dobře vychlazené podmáslí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečány

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká