Pečány

Vhodné jako hlavní jídlo nebo příloha k masu.


4.6180x
60 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 kgbrambory

podle chuti

sůl

podle potřeby

olej na vymazání

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silná kolečka. Rozložíme na olejem vymazaný plech. Kolečka brambor můžeme vrstvit na sebe. Jednotlivé vrstvy osolíme a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečáky pečeme na 200 °C přibližně hodinu. V polovině pečení brambory otočíme a necháme dozlatova dopéct. Pět minut před dokončením posypeme brambory pečáky česnekem, který nakrájíme na malé kousky. Vhodnou přílohou k pečákům je dobře vychlazené podmáslí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečány

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena