Pažitková omáčka

Jednoduchá, rychlá a chutná omáčka k masu.


4.421x
0

Ingredience

omáčka

sůl
250 mlvývar
2 lžícemáslo
1 lžičkamáslo
1-2 ksžloutek
500 mlmléko
1-2 svazkypažitka
2 lžícehladká mouka

Postup přípravy

Pažitku opereme, osušíme a nasekáme. Místo pažitky můžeme dát pórek a trochu petrželky. V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme mouku a usmažíme zlatavou jíšku. Tu zalijeme vývarem a mlékem nebo smetanou a chvíli povaříme. Pokud je základ hrudkovitý, omáčku přecedíme. Pak do základu přidáme žloutky, pažitku, máslo a dochutíme solí. Již jen krátce povaříme a odstavíme. Pažitkovou omáčku podáváme s dušeným nebo pečeným masem a knedlíkem nebo brambory.
user-icon

autor Monulka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pažitková omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena