Vynikající paštičky plněné artyčoky, rajčaty a olivami
sůl | |
200 g | mouka |
2 lžíce | voda |
pepř | |
100 g | tvrdý sýr |
12 ks | cherry rajče |
olivový olej Bertolli Classico – Olio di Oliva | |
125 g | rostlinný tuk Bertolli |
3 ks | vejce (náplň) |
150 ml | smetana ke šlehání (náplň) |
1 lžíce | sekané bylinky (náplň) |
250 g | artyčoky - plechovka (náplň) |
6 ks | zelená oliva (náplň) |
Smícháme mouku, vodu, špetnku soli, tuk a trochu olivového oleje a uhněteme těsto, které necháme 30 minut odležet v chladu.
Poté těsto vyválíme, vykrájíme kolečka a dáme do malých formiček vymazaných olivovým olejem. Smícháme vejce, šlehačku, nastrouhaný sýr, kapku olivového oleje, sůl, pepř a nasekané bylinky.
Artyčoky, rajčata a olivy nakrájíme na kousky. Zeleninu rozdělíme do připravených formiček a zalijeme vaječnou směsí. Paštičky můžeme přikrýt zbývajícím těstem. Pečeme při 180 °C asi 25 minut.
Ihned podáváme.
Zdroj: Bertolli.cz
autor admin_vareni
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.