sůl | ||
200 g | mouka | |
2 lžíce | voda | |
pepř | ||
100 g | tvrdý sýr | |
12 ks | cherry rajče | |
olivový olej Bertolli Classico – Olio di Oliva | ||
125 g | rostlinný tuk Bertolli | |
3 ks | vejce | |
150 ml | smetana ke šlehání | |
1 lžíce | sekané bylinky (náplň) | |
250 g | artyčoky - plechovka (náplň) | |
6 ks | zelená oliva (náplň) |
Smícháme mouku, vodu, špetnku soli, tuk a trochu olivového oleje a uhněteme těsto, které necháme 30 minut odležet v chladu.
Poté těsto vyválíme, vykrájíme kolečka a dáme do malých formiček vymazaných olivovým olejem. Smícháme vejce, šlehačku, nastrouhaný sýr, kapku olivového oleje, sůl, pepř a nasekané bylinky. Artyčoky, rajčata a olivy nakrájíme na kousky. Zeleninu rozdělíme do připravených formiček a zalijeme vaječnou směsí. Paštičky můžeme přikrýt zbývajícím těstem. Pečeme při 180 °C asi 25 minut.
Ihned podáváme.
Zdroj: Bertolli.cz
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena