Pasticcio

Italský těstovinový pokrm pasticcio se připravuje podobně jako lasagne.


4.511x
60 min
1×

Ingredience

40 gparmazán
2 lžíceolivový olej
4 lžícesmetana ke šlehání
250 gfusilly

omáčka

2 stroužkyčesnek
sůl
1 kscibule
2 lžícepetržel
pepř
2 lžíceolivový olej
1 ksčervená paprika
400 gkonzervovaná rajčata
600 gmleté hovezí maso
60 gkonzervované ančovičky
125 mlsuché bílé mléko

zálivka

3 ksvejce
1 špetkamuškátový oříšek
300 gbilý jogurt

podle chuti

zeleninový salát

Postup přípravy

Nejprve připravíme omáčku: Na hlubší pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm na mírném ohni cibuli a papriku asi 3 minuty. Vmícháme česnek a po chvíli také maso a vše důkladně propečeme.

Přidáme rajčata a víno, omáčku přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut do zhoustnutí. Potom ji ochutíme petrželkou, ančovičkami (sardelemi), solí a pepřem.

Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu s 1 lžící oleje a uvaříme v ní fusilli (vřetena) téměř doměkka (10 minut). Scedíme je, přeneseme do mísy a vmícháme do nich smetanu.

V misce rozšleháme vejce, jogurt a muškátovým oříšek. Zapékací misku vymažeme olejem, upravíme do ní polovinu těstovin, na ně polovinu masové omáčky, zbytek těstovin, zbytek omáčky a jogurtovou zálivku. Povrch posypeme sýrem.

Pasticcio pečeme v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 25 minut dozlatova. Hotové Pasticcio podáváme se salátem z listové zeleniny.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pasticcio

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská