Passatelli

Výborná polévka - vývar s parmazánovými knedlíčky.


5.03x
25 min

Ingredience

1.5 lvývar
2 vejce
100 gstrouhanka
1 ksmrkev
100 gparmazán
30 ghladká mouka

podle chuti

sůl
skořice
bílý pepř
citronová kůra
muškátový oříšek

Postup přípravy

Strouhanku s moukou a parmazánem promícháme v misce. Osolíme, opepříme, přidáme špetku skořice, muškátového oříšku a trochu citronové kůry a zamícháme do suché směsi. Pak přidáme vejce a vypracujeme pevné těsto. V horkém (drůbežím, hovězím nebo třeba i zeleninovém) vývaru uvaříme do měkka mrkev nakrájenou na julienne. Mezitím na plech vyložený pečicím papírem protlačíme těsto v mačkadle, případně jej nastrouháme na hrubém struhadle. Ve chvíli, kdy je mrkev měkká, přidáme parmazánové nočky a povaříme asi 6 minut. Passatelli můžeme ihned podávat.
user-icon

autor cubeec

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Passatelli

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena